אנטיפסטי, או בעברית "לפני הארוחה" ( אנטי באיטלקית הוא לפני ופסטי פירושו פסטה).
מילה מפוצצת לדבר קליל שמוגש בד"כ במסעדה בצלחת גדולה ובומבסטית, אך לא בהכרח לא טעימה וגובים עליו מחיר גבוה, שווה כל שקל כשהוא עשוי חומרי גלם איכותיים.
אנטיפסטי מכינים מירקות חתוכים, דק או עבה על-פי הטעם (דבר המשנה את זמן האפייה), עם תיבול לפני או אחרי (משתנה על-פי הירק).
זו לא צריכה להיות ארוחה בפני עצמה, אך אין מניעה לשבוע קצת, בעיקר אם מכניסים לאנטיפסטי גם קצת ירקות עמילניים, כמו בטטה או תפו"א.
אז איך עושים את זה פשוט וטעים, הסוד הוא במשרה (מרינדה):
מרכיבים למשרה שלי:
3 שיני שום כתושים
1 בצל קצוץ דק
10 עלים מגבעול טימין טרי קצוצים דק
5 עלים מגבעול רוזמרין קצוצים דק
10 עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים גס
עלים קצוצים מגבעול אורגנו גדול ללא הגבעול
10 כפות שמן זית
2 כפות סילאן תמרים
2 כפות חומץ בלסמי
מכינים ירקות שונים, חתוכים באותו אופן לאפייה אחידה כגון:
גמבה חתוכה לרצועות, קישואים או זיקוני קלופים כמו זברה, חצילים בקילוף זברה, שיני שום שלמות, רצועות בצל עבות, לבבות
ארטישוק טריים חתוכים לרבעים, פרוסות בטטה, אצבעות גזר, פרחי ברוקולי וכרובית ואצבעות קולורבי.
ניתן להכין פרחי אנטיפסטי בירקות השונים והתוצאות אסתטיות ואישיות יותר.
אופן ההכנה:
מפזרים מהמשרה בעזרת מברשת על הירקות ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-250 מעלות צלזיוס לכ-30 דקות או עד לריכוך וקריספיות וקצת חריכה.
אפשר להניח את הירקות על בצק של פוקצ`ה טובה, ולאפות עוד כ-10 דקות עם הלחם שתופח ומקיף את הירקות .
במקרה האחרון, לשים לב שמורחים ממרחים כמו פסטו או עגבניות מיובשות, בדומה לפיצה ולפזר לפני האפייה מלח גס.
בתאבון