במהלך חייכם הכנתם או ראיתם נוזל המצפה עוגה, או שוקולטייר מזלף מחית לפרלין ומגלגל טראפלס בקקאו.

בכל הפעולות האלה מדובר בגנאש.

גנאש הוא אמולסיה שיש לה מספר רכיבים:

  1. שוקולד או חומר שומני אחר.
  2. חומר טעם, כמו מחית חלבה, נוגט, ליקר ועוד (לא חובה).
  3. נזל כמו שמנת מתוקה, חלב או מים.

הרעיון בגנאש הוא ליצור בין המרכיבים קשר כימי טוב, ליצור מהם אמולסיה טובה שתיתן את האפקט הרצוי בקינוח הטעים שלנו.

לפניכם סרטון להכנת גנאש קפה אלכוהולי וליקר אמרטו: